2009-08-20 01:24:39• hírek • Szatmar.ro

A Loki volt a Levszki veszte

A meccs nagy részében irányító Debrecen megérdemelt 2-1-es győzelmet aratott.

A Bajnokok Ligája rájátszásában nem a Debrecen volt az egyértelmű favorit a Levszki Szófia elleni párosításban és talán a legtöbb szurkoló a mérkőzés előtt megelégedett volna egy döntetlennel is. Ám a Loki a találkozó nagy részében jobban játszott a bolgár fővárosban és teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Ezzel egy fél lépés távolságra került a nagy álomtól, a csoportkörtől.

Ratko Dosztanics, a hazaiak mestere szavatartó ember: tartotta magát korábbi kijelentéséhez, és tényleg nem estek neki a Debrecennek. Az első tíz percben szinte semmi nem történt, majd a 12.-ben a vendégek megszerezték a vezetést: Bodnár lövésre szánta el magát olyan 25 méterről, Petkov kapus nem tudott hárítani.

Azt vélhetően azonban Dosztanics mester nem gondolta, hogy csapata ezután sem esik neki az ellennek. Már pedig így történt és két hazai lövés után a Debrecen sorra gyártotta nagyobbnál nagyobb helyzeteit: Szakály közelről kapu mellé tüzelt, Leandro lövését Petkovic tornászta ki, Czvitkovics fejese a lécen csattant, Rudolf csavarása a kapufa mellett gurult el. Jó iramú, pörgős meccset játszottak a csapatok, amelyen a Levszki kétszer is egyenlíthetett volna: előbb Ze Soares maradt le egy keresztlabdáról, majd Jovov pörgetése ment el keresztbe,

A második félidőt aktívabban és támadóbban kezdték a bolgárok, aminek hamar meg is lett az eredménye: egy visszagurított labdát Bardon vágott a léc alá.

Az egyenlítő gól csak néhány percig fogta meg a magyar gárdát, amely aztán szépen lassan ismét átvette az irányítást, majd pedig Rudolf és Dombi helyzetei után a vezetést is. Történt, hogy a 77. percben Dombi adott be laposan középre, Czvitkovics pedig futtában, közelről bevágta a labdát.

Bár a 87. minutumban Ortega megszerezhette volna az egyenlítő találatot, ez nem lett volna igazságos, mivel a Loki a második félidő első periódusát leszámítva végig uralta az eseményeket. Jó volt látni, amint a bekapott gól után nem ijedt meg, hanem ismét támadásba lendült és teljesen megérdemelten megszerezte a győzelmet.

Mindamellett, hogy a foci nem mindig igazságos, legalább ekkor a közhely, hogy minden meccs más, ezért a visszavágón nagyon kell majd vigyázni. Czvitkovics, Rudolf, Leandro és Coulibaly nagyon sokat volt játékban, teljesítményük kiemelkedett és hasonlóra lesz szükség egy hét múlva is. Na meg, hasonló csapatmunkára. A Lokinak már csak nevéhez méltóan kell szerepelnie odahaza: mivel az észak-germán mitológiában a vész és a baj istene, ő kell legyen a Levszki veszte az idei szezonban.

Továbbment a Lyon és a Zürich

A Bajnokok Ligájában további négy meccset rendeztek szerda este és nem elhamarkodott kijelentés, ha azt mondjuk, két csapat már kivívta a továbbjutást: az Olympique Lyon 5-1-re győzte le odahaza az Anderlechtet (Juhász Roland végig a pályán volt), míg a Zürich Lettországban 3-0-ra nyert a Ventspils otthonában.

Az est rangadóján egy remek meccsen az Atletico Madrid 3-2 arányban nyerni tudott a Panathinaikosz otthonában, így ők is közel kerültek a csoportkörhöz.

Az est meglepetését a Maccabi Haifa okozta, amely 2-1 arányban nyerni tudott Salzburgban. Nem a hazaiak estje volt ez tehát, ám az izraelieknek vigyázniuk kell: az osztrákok az előző két kört is az idegenbeli visszavágón aratott győzelmekkel abszolválták. Igaz, akkor odahaza legalább egy döntetlent kihúztak.

Eredmények:

Levszki Szófia-Debrecen 1-2
gólok: Bardon (51.), illetve Bodnár (12.), Czvitkovics (76.)

Ventspils-Zürich 0-3
gólok: Vonlanthen (12.), Aegerter (55.), Djurics (75.)

Salzburg-Maccabi Haifa 1-2
gólok: Zickler (57.), illetve Gadir (22.), Arbeitman (84.)

Panathinaikosz-Atetico Madrid 2-3
gólok: Szalpingidisz (47.), Leto (74.), illetve Rodriguez (36.), Forlan (63.), Agüero (70.)

Olympique Lyon-Anderlecht 5-1
gólok: Pjanic (10.), Lisandro (15., tizenegyes), Bastos (39.), Gomis (42.,63.), illetve Suarez (48.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: